În ce scop se aplică Apostila/Supralegalizarea?

Apostila se aplică în baza Convenției de la Haga pentru statele semnatare respective. Apostila a apărut ca o necesitate a evitării falsurilor și, prin aceasta, se verifică autenticitatea și veridicitatea semnăturii oficialului care semnează documentul respectiv.

Supralegalizarea este o ștampilă care se aplică în același scop ca si apostila dar în restul statelor, cele care nu sunt semnatare ale Convenției de la Haga.

 Unde se aplică Apostila?

În România există trei instituții care aplică apostila.

Prefectura

Categorii de acte care se apostilează la Prefectură: acte de studiu, acte administrative, acte de stare civilă, etc.

Tribunalul

Sentințele şi actele emise de Registrul Comerţului, legalizate şi vizate în prealabil de instituţia emitentă, sunt apostilate la Tribunal.  

Camera Notarilor

Camera Notarilor apostilează şi supralegalizează documente emise de către notari (declaraţii, procuri, legalizări, documente cu data certa) precum şi traduceri efectuate de către traducători autorizaţi de Ministerul Justiţiei din România.  

 

Legalizarea traducerilor este un serviciu suplimentar, executat de către noi la cererea dumneavoastră, fără aplicarea unor taxe suplimentare şi astfel beneficiaţi de serviciile complete ale biroului nostru.